Tonga – citron och kokosbar

Tongabitarna smakar nästan som Bounty. Knastrig kokos med citronsmak doppade i choklad. Smält hälften av chokladen till
kokosdoppet. Lite kokos släpper när de doppas så det bör göras i två omgångar.

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda socker och äggvita. Mixa kokos och sockerblandningen. Kör bara några varv, kokosflingorna ska fortfarande vara ganska hela. Vänd i citronskalet.
2. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en ugnssäker form, ca 25×18 cm. Tryck ut kokosen i 1 1/2 cm tjockt lager.
3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Skär upp i bitar, 1 1/2 cm breda och 4 cm långa. Sätt in bitarna i kylen ca 2 timmar.
4. Smält hälften av chokladen på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Dra av från värmen och doppa hälften av bitarna i chokladen. Dra ett mönster med en gaffel i chokladen. Lägg bitarna på bakplåtspapper. Gör ren kastrullen och gör på samma sätt med resten av chokladen och kokosbitarna.

Recept från