Halstrad tonfisk (tonfisktataki) med nudlar i kokosbuljong

Recept på halstrad tonfisk, tonfisktataki, med nudlar i kokos- och misobuljong. Tonfisken kommer till sin rätt med asiatiska tillbehör. Tänk på att köpa pinfärsk fisk och att inte översteka. Den är perfekt när kärnan fortfarande är rå.

35 min

Tonfisktataki (halstrad tonfisk) med asiatiska smaker — gör så här:

  1. Skär fisken i fyra bitar, först på längden och sedan mitt itu till fyra smala bitar.
  2. Blanda sesamfrön och chiliflakes. Gnid in tonfiskbitarna med sesamolja och rulla sedan i sesamblandningen. Krydda med flingsalt.
  3. Bryn bitarna i olja i het panna, 20–30 sekunder på varje sida. Lägg upp på fat.
  4. Vispa ihop vatten, kokosmjölk, 4 msk misopasta, 4 msk soja och limeblad i en kastrull. Småkoka ca 5 min.
  5. Lägg nudlarna i buljongen och koka tills de blir mjuka, ca 5 min.
  6. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sockerärterna och lägg en i skål. Blanda sallad, limesaft, 1 msk soja och olja.
  7. Skär tonfisken i ca 1 cm tjocka skivor. Fördela nudlarna med lite kokosbuljong i djupa tallrikar. Toppa med örter, sallad och tonfisk

Recept från