Blanda samman tonfisk och vinägretten precis innan den ska serveras så att tonfisken behåller sin röda färg. Den vitnar snabbt när den blandas med citrus.

För 8 person(er)

Ingredienser

150 g tonfisk färsk

Lime- och ingefärsvinägrett

0,5 lime rivet skal
1 tsk limesaft pressad
5 g ingefära riven, syltad
0,5 dl olivolja
1 krm tabasco
1 vitlök klyfta, liten, pressad
1 schalottenlök finhackad
1 krm salt
0,5 krm peppar

Garnering

tunna strimlor av gurka

Tillbehör

knäckebröd

1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en mixer och kör till en jämn och slät dressing.
2. Servering: Skär tonfisken i 1/2 cm stora tärningar. Blanda den med dressingen. Lägg upp på knäckebröd, garnera med gurka och servera direkt.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Övrigt