För 4 portioner

Ingredienser

200 g rigatoni el annan pasta
1 rödlök
1/2 kruka basilika
2 askar körsbärstomater (á 250 g)
1 citron
1 burk stora vita bönor eller borlottibönor (410 g)
2 burkar tonfisk i vatten (á 170 g)
2 msk olivolja
2 msk vatten
1/2 tks salt
2 krm nymald svartpeppar

15 min

Tonfisksallad med tomater

 

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och strimla löken. Lägg den 
i kallt vatten. Strimla basilikan. Skölj och dela tomaterna.
3. Skrubba citronen i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa ut 3 msk saft. Blanda skal, saft, olja, vatten, salt, peppar, lök och basilika 
i en skål. Låt tomaterna marinera däri 5 min.
4. Häll av och skölj bönorna. Häll av och dela fisken i mindre bitar.
5. Blanda alltsammans och servera.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sallader