Tonfisk på burk är alltid bra att ha med ombord. Numera finns det flera olika goda bönsorter på burk och här är det små vita bönor, s k cannelini, som blir lunchrätt i slutet på båtveckan.

För 4 person(er)

Ingredienser

410 g cannellinibönor
185 g tonfisk i vatten
300 g småpotatisar kokta, kalla eller varma
4 salladslökar strimlade
1 äpple urkärnat, i tunna klyftor
0,5 dl persilja finhackad

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk citron pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta pressad

Tonfisksallad med bönor

1. Låt bönorna rinna av och likaså tonfisken. Dela potatisarna och blanda dem i en skål med bönorna och tonfisken i bitar.
2. Blanda ner strimlade salladslökar, klyftat äpple och
finhackad persilja.
3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda
ner den i salladen.