En lättlagad pastarätt som går att tillaga även under gång – om det inte är alltför stor sjöhävning. Har du ingen persilja är det inte hela världen. Ta då gräslök eller någon torkad ört i stället.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 burk tonfisk i olja
1 knipplök eller liten gul lök, finhackad
lök
2 vitlöksklyfta finhackad
25 g soltorkade tomater finhackade
2 krm svartpeppar grovmald
2 krm salt
300 g gröna ärter
1 dl persilja finhackad

tillbehör

2 pasta kokt
1 pkt kapris

Tonfiskpasta – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna. Öppna tonfiskburken och häll lite av oljan i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och soltorkad tomat i ca 2 min.
  2. Blanda ner tonfisk och dela den i bitar. Peppra och salta. Häll av vattnet från ärterna och vänd ner dem samt finhackad persilja. Låt alltsammans bli varmt, men rör inte om för mycket för då blir det mosigt. Servera direkt med kokt pasta och kapris.