Vanlig tonfisk i vatten på burk blir jättegoda små bullar som känns lyxigare än de är.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 potatis stor, kokt
1 burk tonfisk i vatten (150 g)
1 vitlök klyfta, pressad
1 tsk ingefära färsk, riven
2 tsk lime pressad
1 krm svartpeppar
2 krm salt
1 äggula
2 msk ströbröd
2 tsk olja till stekning

Sås

1 dl matyoghurt
0,5 lime rivet skal
1 tsk lime pressad
1 krm ingefära riven
1 krm salt

Tillbehör

300 g ris kokt
1 salladslök strimlad

1. Koka potatisen mjuk och låt den svalna så att den går att hantera. Skala den och riv den på rivjärn eller pressa genom potatispress. Blanda den i en skål med avrunnen tonfisk, vitlök, ingefära, limesaft, peppar, salt och äggula. Blanda om till en jämn smet.
2. Rulla små bollar och rulla dem i ströbröd. Stek dem i olja på medelhög värme ca 4 min
tills de får färg runt om.
3. Blanda samman ingredienserna till såsen och låt den vara kall.
4. Servera tonfiskbullarna med kall yoghurtsås, kokt ris och lite strimlad salladslök.
Ca 445 kcal per portion, varav ca 10 g fett.