Tonfisk är lyxigt även på Sicilien. Passa noga så att fisken inte blir helt genomstekt och torr.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 tomater
1 gul lök liten
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 basilika kruka
1 pkt mynta blad
1,5 dl torrt vitt vin
4 tonfisk skivor
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
3 msk kapris
50 g svarta oliver urkärnade

1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Hacka lök och vitlök, basilika och mynta.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor traktörpanna. Tillsätt tomaterna och hälften av kryddorna och fräs en kort stund. Häll i vinet och koka några minuter. Salta och peppra och lägg i tonfiskskivorna. Sjud under lock ca 5 min. Vänd skivorna en gång under tiden. Garnera med kapris, resten av det kryddgröna och ev urkärnade oliver. Servera gärna med flingsalt.