Recept på krämig tomatsoppa med pepparrotskräm.

För 4 portioner

Ingredienser

7 dl vatten
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 dl chilisås
3 hönsbuljongstärningar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk pepparotvisp på tub
1/2 kruka persilja
1 baguette, gärna surdegsbaguette
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Tomatsoppa med pepparrotskräm – gör så här:

  1. Koka upp vatten, krossade tomater, chilisås och buljongtärningar i en kastrull.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök mjuka i 2 msk olja 
i en gryta 3–5 min.
  4. Tillsätt buljongen till grytan, låt koka 
5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla och strö över persiljan.
  5. Servera med pepparrotsvisp och bröd.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa, Vegetariskt