Majs i soppan gör den extra matig, lite krispig och behagligt söt i smaken. Servera soppan med ett gott nybakat bröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
1 vitlök klyfta
1 msk olivolja
400 g tomater krossade
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk timjan färsk, hackad
1 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
4 tomater
385 g majskorn

Tillbehör

färsk timjan, bröd
1 bacon, knaperstekt

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, timjan, socker och peppar. Låt koka 10 min.
2. Tärna tomaterna. Tillsätt dem i soppan samt avrunna majskorn. Hetta upp soppan.
3. Servera soppan med knaperstekt bacon, färsk timjan och bröd.