Det goda mjölkskummet ger den enkla soppan en lyxigare vardagskänsla. En smal lunch för den som räknar kalorier.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök hackad, gul
1 vitlök klyfta, hackad
1 msk olja
1 burk tomater passerade (400 g)
2 buljongtärningar
6 dl vatten
1 tsk timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping

2 dl lättmjölk

Tillbehör

parmesanmuffins

1. Fräs löken i olja.
2. Tillsätt resten av ingredienserna till soppan, utom toppingen, och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp mjölken, vispa den kraftigt under tiden så att ett fast skum bildas. Servera soppan med mjölkskummet och parmesan- muffins eller brytbröd.

Recept på parmesanmuffins hittar du här:

http://www.alltommat.se/recept?recipeid=2080