Tomatsoppa

Recept på tomatsoppa. Potatis och morot behöver koka lite längre, så de kokas först i vattnet. Tar du rotselleri istället för stjälkselleri ska den också kokas med från början. Dryga ut och piffa till med fler skafferifynd så blir den ännu matigare.

25 minuter

Tomatsoppa – gör så här:

  1. Skala potatis och morot och skär i bitar. Koka i vattnet i en gryta under lock ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Ansa och strimla sellerin. Lägg grönsakerna i soppan och tillsätt buljongtärningarna. Sjud under lock ca 5 min.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och koka ca 2 min. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt körsbärstomaterna. Krydda med salt.
  3. Koka risonin separat enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i soppan vid servering. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på låg värme. Strö dem och paprika över varje portion soppa.

Soppor är lätta att dryga ut med till exempel kokt ris, pasta eller nudlar.

Att dricka till tomatsoppa

Giancarlo Ceci Chardonnay 2010, Italien, 72 kr.
Vitt vin med frisk fruktighet, lätt ton av citrus och vanilj. Ren, lite äpplig eftersmak.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag så kan du be personalen hjälpa dig att hitta ett liknande.

Recept från