De färdiga köttbullarna värms snabbt i tomatsås.
Till serveras couscous och rivna morötter.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 sats stekta köttbullar

Tomatsås

1 lök liten, gul
1 vitlök klyfta
0,5 msk olivolja
400 g tomater hela
0,5 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar nymald
1 krm salt

Tillbehör

1,5 dl couscous
2 morötter

1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt tomater, buljongtärning, peppar och eventuellt salt. Låt såsen koka i ca 5 min.
2. Mixa eventuellt såsen slät med mixerstav. Lägg i köttbullarna och värm dem i såsen ca 5 min. Servera med couscous och rivna morötter.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad