Kanske låter lite konstigt med korv i dressingen, men jag lovar – det är fantastiskt gott!

För 4 person(er) som tillbehör

Ingredienser

400 g rumsvarma mogna tomater, gärna i olika färger
2 silver- eller rödlökar, (ca 100 g)
1 stor vitlöksklyfta
1/3 fuet eller annan spansk korv i salamistil
1/2 dl olivolja
2 msk sherryvinäger
1 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1/2 kruka basilika

15 min

1. Skär tomaterna i tjocka skivor eller i klyftor och lägg upp på ett fat. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin och lägg på den.  
2. Skala och skiva vitlöken tunt. Skiva och stek korven i olivoljan tills den börjar få färg och blivit knaprig. Tillsätt vit­löken och stek tills den  är gyllenbrun.
3. Häll på vinäger och låt koka ca 1 minut. Krydda dressingen med salt och peppar. Blanda med tomaterna. Strö på basilikablad.

Fler recept med: Övrigt