En lättlagad och god sallad där det nästan bara är att öppna bön- och olivburkar. Söta tomater och en god dijondressing förhöjer smaken ytterligare.

För 25 person(er)

Ingredienser

2 rödlökar små
750 g tomater gärna plomon- eller kvisttomater
410 g borlottibönor på burk
500 g kalamataoliver
350 g oliver gröna, med citronfyllning
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk flingsalt

Dijondressing

1 äggula
2 msk dijonsenap
1,5 msk äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Tomatsallad med borlottibönor — gör så här:

  1. Skala och strimla rödlöken. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll av olivspadet.
  2. Blanda ingredienserna till salladen. Tillsätt peppar och salt.
  3. Mixa äggula, dijonsenap och äppelcidervinäger. Droppa i oljan och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.