Tomatrisotto

Recept på en krämig risotto är lätt att göra och kan varieras med andra grönsaker, till exempel zucchini.

30 min

Tomatrisotto

1.  Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.

2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.

3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.

4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.

Recept från