Recept på en krämig tomatrisotto är lätt att göra och kan varieras med andra grönsaker, till exempel zucchini.

För 4 personer

Ingredienser

Tomatrisotto

4 dl arborioris
1 knippa färsk lök
6 tomater
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 dl pinjenötter
100 g rucola
1 msk olivolja
2 krm + 1 tsk salt
50 g riven paremsanost
2 krm nymald svartpeppar

30 min

Tomatrisotto – gör så här:

  1. Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.
  2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.
  3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.
  4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.