I annonssamarbete med MUTTI

Vill du bjuda på en lite annorlunda förrätt och vegetarisk förrätt som är rik på smak tack vare tomat, vitlök, persilja, timjan och basilika - testa tomatpudding!

För 4 personer

Ingredienser

Tomatpudding

400 g Muttis Polpa finkrossade tomater
1 st potatis
1 st schalottenlök
1/2 st morot
1 st lagerblad
1 st vitlöksklyfta
1 knippe persilja
1 kvist timjan
1 knippe basilika
4 msk matlagningsgrädde
2 st ägg
Extra jungfruolivolja
30 g smör
salt och peppar

Så här gör du:

Koka potatisen, finhacka moroten med persilja och timjan och ställ blandningen åt sidan.

Finhacka schalottenlöken och vitlöken, lägg hacket i en kastrull med olivolja och lagerbladet och låt det hela torka/reduceras på medelvärme.

Tillsätt sedan Muttis POLPA finkrossade tomater, morotshacket, salt och peppar och låt allt sjuda i 15 minuter, medan det rörs om med jämna mellanrum. Möjligtvis kan man behöva höja värmen, för att få till en tät konsistens.

Mixa det hela med den kokta potatisen så det blir som ett mos, häll moset i en skål och tillsätt grädden, äggen, lite hackad basilika, ett uns salt och ett drag svartpeppar och rör om.

Smörj formar med 8 cm i diameter och häll i blandningen i varje form. Koka i vattenbad i ugnen vid 180°  i cirka 35 minuter och servera puddingarna varma.

Fler recept med: Mutti