Tomatpasta med pilgrimsmusslor och friterad salvia

Recept på tomatpasta med pilgrimsmusslor och friterad salvia. Det går lika bra att använda frysta pilgrimsmusslor som tinas före stekning, som färska musslor.

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

  1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Stek all lök i olivolja tills det mjuknar.
  2. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstav.
  3. Salviablad: Hetta upp olja i en kastrull till 180 grader. Plocka salviabladen från stjälkarna och lägg dem i den heta oljan. Ta upp dem med hålslev när de är frasiga och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.
  4. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda med tomatsåsen.
  5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta.
  6. Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar. Strö över friterad salvia och servera genast.

Recept från Allt om Mat