Tomatflan

Recept på tomatflan. Ett frasigt flan med tomater och sälta från sardell, oliv och pecorino.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 smördegsrulle kyld (250 g)
1 ägg
50 g pecorinoost riven
500 g tomater i olika färger
6 sardellfiléer
1 dl oliver svarta, små
2 msk kapris
2 oreganokvistar eller timjankvistar

15 minuter + 45 minuter i ugn

Tomatflan — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär av 1 cm av kanten på degen och pensla den med ägg. Lägg tillbaka kanterna som en ram på degen. Strö över osten.
  2. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills degen fått fin färg.
  3. Skiva tomaterna. Dela sardellerna. Fördela tomater och sardeller över smördegsbottnen. Strö över oliver, kapris och örter. Grädda ytterligare ca 30 min. Låt svalna före servering.

 

Fler recept med: Buffémat, Förrätter, Grönsaker, Övrigt