Tomatbruschetta med guacamole

Till denna lätta rätt bör man ha riktigt mogna små cocktailtomater, gärna på kvist, samt färsk vitlök eftersom klyftorna ska vara hela.

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt eller
ugnssäker form.
2. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök utan att de tar färg, ca 1 min.
3. Strö på socker och salt och låt sockret smälta. Blanda ner några delade cocktailtomater och låt dem steka med ca 1/2 min.
Fördela blandningen på brödskivorna och ställ några tomater med kvisten kvar överst. Pensla dem med lite olivolja.
4. Stek i ugnen ca 15 min eller tills tomaterna börjat få färg.
5. Guacamole: Skala, kärna ur och skär avokadon i små bitar. Mosa bitarna med en gaffel och blanda med finhackad lök, salt, lime och koriander. Lägg upp i en skål och strö finstrimlad pepparfrukt överst.
6. Servera tomatbruschettan varm med guacamole.

Recept från