Recept på tomatbruschetta med guacamole. Till denna lätta rätt bör man ha riktigt mogna små cocktailtomater, gärna på kvist, samt färsk vitlök eftersom klyftorna ska vara hela.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 lantbröd vitt, stora skivor
2 knipplökar små
8 vitlök klyftor, hela
2 tsk olivolja
1 msk råsocker
0,5 tsk salt
400 g cocktailtomater på kvist

Guacamole

1 avokado
1 lök liten färsk
1 krm salt
2 tsk lime pressad
1 msk koriander finhackad, färsk
1 spansk peppar finstrimlad

Tomatbruschetta med guacamole — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt eller
    ugnssäker form.
  2. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök utan att de tar färg, ca 1 min.
  3. Strö på socker och salt och låt sockret smälta. Blanda ner några delade cocktailtomater och låt dem steka med ca 1/2 min.
    Fördela blandningen på brödskivorna och ställ några tomater med kvisten kvar överst. Pensla dem med lite olivolja.
  4. Stek i ugnen ca 15 min eller tills tomaterna börjat få färg.
  5. Guacamole: Skala, kärna ur och skär avokadon i små bitar. Mosa bitarna med en gaffel och blanda med finhackad lök, salt, lime och koriander. Lägg upp i en skål och strö finstrimlad pepparfrukt överst.
  6. Servera tomatbruschettan varm med guacamole.