Sommar på ett fat! Se bara till att lavendeln är ätlig, det brukar stå på krukorna när man köper dem.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g tomater i olika färger
4 plommon mogna
1 rödlök
100 g getost, mild t ex chavroux

Dressing:

0,5 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja kallpressad
0,5 krm salt
0,5 msk lavendelblad och blommor

Garnering:

lavendelblommor

1. Skiva tomater och klyfta urkärnade plommon. Skala och skiva löken. Lägg upp allt på ett fat. Smula över getost. Garnera med lavendelblad och strö över blommor.
2. Dressing: Vispa ihop honung, vinäger, olja och salt till dressingen. Blanda med lavendelblommor och ringla den över salladen. Garnera med lavendelblommor.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader