Den här allt i ett-grytan kan hällas över i termos och tas med till skidbacken. Bröd och matyoghurt passar bra till.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl moghrabiah stor couscous (Frebaco)
300 g mager chorizo (Scan 9 % fett)
200 g champinjoner
2 pkt tomat- och basilika pastasås (à 390 g Findus)
0,5 apelsin rivet skal och saft från
0,5 tsk mald kanel
2 tsk honung
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
tillbehör
matyoghurt

1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva korven. Skölj och skär stora champinjoner i bitar. Häll pastasåsen i en kastrull. Fyll 1 förpackning med vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp och koka på svag värme under lock i ca 3 min.
3. Häll av couscousen i durkslag och blanda ner den i kastrullen. Tillsätt skal och saft av apelsin, kanel, honung, salt och peppar. Låt koka ca 3 min. Rör om någon gång. Servera med matyoghurt.

Ca 460 kcal per portion: 22 g fett • 20 g protein • 47 g kolhydrater