Ugnsrostade potatisstrimlor med dill och olivolja passar perfekt till tomat- och fiskpannan.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fiskfilé t ex sejfilé eller pangasius
5 dl kelda tomatsoppa
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
2 dl ärter frysta
1 tsk dillfrön
100 g räkor i lake

Dillfritters:

800 g potatis
0,5 dl hackad dill + extra till graniering
2 msk olivolja
1,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 250°. Tvätta och skär potatisen i skivor. Skär skivorna i tunna strimlor. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda väl med dill, olja, salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färg.
2. Gör under tiden fiskpannan. Skär fisken i bitar. Koka upp tomatsoppan med salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i fiskbitar och ärter och strö
över dillfrö. Låt koka upp och sjud ca 5 min, tills fiskbitarna är genomkokta. Garnera med räkor och dillvippor. Servera med dillfritters.