Kyckling och bönor gör soppan matig och sesamfrön ger härlig smak och krispighet.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g tomatsoppa på burk
3 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
410 g cannellinibönor 1 burk
250 g kycklingfilé
2 morötter
2 msk sesamfrö
0,5 msk olivolja
1 vitlök klyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomat- och bönsoppa med sesamkyckling

1. Häll tomatsoppan i en kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning. Skölj cannelinibönorna i kallt vatten, tillsätt dem i soppan. Låt koka upp och håll den varm.
2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Stek kycklingbitarna med morotsstavar och sesamfrön i oljan tillsammans med vitlöken. Salta och peppra.
Häll soppa i portionsskålar. Fördela kycklingen i skålarna.