En vegetarisk soppa med lätt smak av ingefära. Servera den gärna med en klick smetana eller yoghurt och några flagor parmesan.

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar, mjölig sort (350 g)
20 g färsk ingefära
1 röd chili, spansk peppar
2 msk olivolja
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 tsk salt
1 burk hela tomater (400 g)
1 1/2 dl röda linser

Tillbehör

smetana eller crème fraîche
färsk parmesan
bröd

30 min

Tomat- & linssoppa

 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisarna och skär dem i bitar. Skala och riv ingefäran, kärna ur och hacka chilin.
2. Hetta upp olja i en rymlig kastrull. Fräs lök, vitlök, potatis, ingefära och chili under omrörning ca 3 min. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och salt. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
3. Blanda ner tomaterna och mixa alltsammans med en mixerstav till en slät soppa. Blanda ner linser och sjud soppan under lock ytterligare ca 10 min. Servera med smetana, parmesan och bröd.

Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt