I annonssamarbete med SANTA MARIA

En delikat Tom Kha-soppa är både het och len på samma gång. Alla har sin twist på den och vår har en skön balans mellan de karaktäristiska smakerna kokos, vitlök, koriander, galanga, chili peppar, kaffir limeblad, citrongräs, ingefära och gurkmeja.

För 4

Ingredienser

Tom Kha med lax och fänkål

½ gul lök fint strimlad
½ fänkål fint strimlad
1 msk matolja
1 burk Santa Maria Thai Coconut Milk
1 påse Santa Maria Thai Tom Kha Soup Mix
6 dl vatten
400 g lax fint tärnad i ca 2 cm stora bitar
1 kruka färsk koriander

Tom Kha med lax och fänkål

1. Fräs lök och fänkål i en kastrull.

2. Tillsätt kokosmjölk, kryddmix och vatten, låt koka upp.

3. Lägg i laxen och låt småkoka i 1 minut.

4. Häll upp soppan och garnera med hackad koriander.

Fler recept med: Lax, Santa Maria, Thailändskt