Toast Skagen med löjrom

Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är klassikernas klassiker. Och precis så här ska en god skagenröra göras!

Annonsen laddas.

40 minuter

Toast Skagen med löjrom

 

  1. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala räkorna och grovhacka ca 1/3 av dem.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut ca 1 msk saft. Skala och riv pepparroten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda hackade och hela räkor, citronskal, citronsaft, pepparrot och dill. Vänd ner blandningen i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär bort kanterna på brödet. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
  5. Forma skagenröran till ägg och lägg på assietter. Skär bröden mitt itu på diagonalen och luta dem mot skagenröran. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.

SE ÄVEN

Gratinerad hummer – bästa recepten

Lyxiga snittar till fest

Så lyckas du med chokladfondanter

Recept från Allt om Mat