Senapsdressingen rör du ihop på ett ögonblick, ett gott alternativ till de färdigköpta.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 vitt formbröd skivor
1 msk smör
200 g lax rökt, tunt skuren
1 avokado
40 g rucola
0,5 dl pinjenötter torrostade
1 krm svartpeppar nymald
0,5 citron

Dressing:

1 msk honung flytande
2 msk senap ljus, fransk
3 msk olivolja
1 krm salt
0,5 dl dill finhackad

1. Kantskär brödet och dela det på mitten. Stek det snabbt i brynt smör på båda sidor.
2. Rör ihop dressingen. Skala och skär avokadon i skivor.
3. Fördela rucola och lax på brödet. Lägg på avokado och dressing. Strö över pinjenötter. Mal över svartpeppar. Servera med citron.

Fler recept med: Fest, Gourmet och lyx, Mackor, Smårätter