Tiramisu med pepparkaka och mörk rom

Tiramisu är en italiensk klassiker – här med pepparkaka och mörk rom som ger en härlig smak av jul. Tiramisun går utmärkt att göra ca 6 timmar före servering.

20 minuter + 5 timmar i kylen

Tiramisu med pepparkaka och mörk rom – gör så här:

  1. Vispa grädden med 1 msk socker till ett fast skum. Vispa äggulor och 3/4 dl socker vitt och krämigt.
  2. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i krämen.
  3. Blanda kaffe och rom i en skål eller bunke. Dela pepparkakorna på längden. Doppa hälften av pepparkakorna i kaffeblandningen. Lyft upp dem och lägg ner en pepparkaka i botten på varje portionsglas.
  4. Bred på lite av mascarponeblandningen och upprepa samma sak en gång till. Låt stå i kylen ca 5 timmar, gärna längre.
  5. Pudra över kakao och toppa med björnbär före servering.

Recept från