Tiramisu i glas

Krämig tiramisu med citrus serveras i portionsglas. Det är få som har 25 glas av samma sort, välj gärna udda glas som rymmer ca 2 dl eller köp fina plastglas.

1. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt 1 1/2 dl av kaffet, likör och mascarpone.
2. Vispa grädden luftig och vänd ner den i kaffe-crèmen.
3. Häll resten av kaffet i en bunke.
4. Dela och doppa kexen i kaffe 2-3 sekunder så att de suger åt sig kaffe men inte blir genomblöta. Varva kaffecrème och kex i portionsglas som rymmer ca 2 dl.
5. Låt tiramisun stå i kyl minst 5 timmar men gärna över natten.
6. Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär frukten i hinnfria klyftor. Strimla myntan och blanda med frukten.
7. Vid servering: Sikta kakao över tiramisun och skeda på citrussallad.

Recept från