Tiramisu

Tiramusi som den ska smaka. Tiramisu är en klassisk dessert från Italien. Krämig och enkel att bjuda på till festmiddagen.

Tiramisu Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Tiramisu

Ingredienser 8 person(er)

Tiramisu
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
4 st äggulor
2 st äggvitor
1 msk kakaopulver
500 g mascarpone
200 g savoiardikex
2 dl espresso
2-3 msk Kahlua, (kaffelikör)

1. Blanda kaffe och likör och låt det kallna. Lägg hälften av kexen tätt i en form. Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen.

2. Du behöver tre bunkar, och för att slippa diska vispen mellan varje vispning är det bra att börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum. Sedan äggulor och socker vitt och pösigt och sist grädden. Blanda mascarponen med äggulevispet. Blanda därefter ner vispad grädde och sist vispad äggvita.

3. Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de indränkta kexen. Lägg på ett nytt lager kex, dränk in dem med resten av kaffeblandningen och överst ett lager med resten av krämen. 

4. Pudra över kakaopulver och låt tiramisun stå kallt minst 1 timme före servering. 

Recept från