Tinas valnöts- och lavendelskorpor

De här skorporna smakar av vår och sommar och har en touche av lavendel.

Sätt ugnen på 200°. Krossa lavendeln i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, helst i matberedare.
2. Tillsätt ägg (och äggulor) och blanda till en smidig, men kladdig deg.
3. Lägg degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och sedan varje bit i tre delar. Använd eventuellt lite mer mjöl vid utbakningen. Rulla degen till ca 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåts-papper.
4. Pensla längderna med ägg och mjölk. Grädda i ugn ca 15 min, tills skorporna är gyllenbruna. Skär dem på snedden med en skarp kniv så snart du tagit dem ur ugnen. Bryt isär skorporna och lägg dem i oordning på en plåt.
5. När alla skorpor har gräddats, sänk ugnstemperaturen till 100°. Ställ in skorporna ca 45 min. Låt dem därefter torka i en avstängd ugn några timmar, gärna över natten.

Recept från