Timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrème

Recept på timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrèmeSyrlig och frisk drink som väcker aptiten. Morotscrèmen kan även göras i förväg och värmas strax före servering.

Annonsen laddas.

30 min + 20 min i ugn

Timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrème

 

1. Sätt ugnen på 100 grader. Salta och bryn kycklingen gyllenbrun i olja tillsammans med krossad vitlök och timjan. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, 20–25 min. Låt vila ca 5 min.

2. Crème: Bryn smöret. Skala morötter, lök och vitlök och skär i mindre bitar. Koka rotfrukterna mjuka i smöret under lock, ca 10 min. Mixa slätt med mixerstav. Späd med vattnet till lagom konsistens. Tillsätt citronsaft och salt.

3. Sallad: Bryt broccolin i små buketter, skär stammen i tunna skivor. Skrapa ­morötterna eller skala stora morötter och skär dem i stavar. Skala och skär löken i ringar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

4. Koka broccoli och morötter mjuka i saltat vatten. Sila bort vattnet och blanda grönsakerna med lökringar, rädisor och olja.

5. Värm morotscrèmen. Ta kycklingen ur formen och skär i skivor. Bryn smöret och häll i formen. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en sky. Lägg kyckling och broccolisallad på tallrikar. Klicka morotscrèmen vid sidan om och ös över skyn. Garnera med dillkvistar och servera.

Recept från Allt om Mat