Timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrème

Recept på timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrèmeSyrlig och frisk drink som väcker aptiten. Morotscrèmen kan även göras i förväg och värmas strax före servering.

30 min + 20 min i ugn

Timjanstekt kycklingbröst med varm broccolisallad och brynt morotscrème

 

1. Sätt ugnen på 100 grader. Salta och bryn kycklingen gyllenbrun i olja tillsammans med krossad vitlök och timjan. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, 20–25 min. Låt vila ca 5 min.

2. Crème: Bryn smöret. Skala morötter, lök och vitlök och skär i mindre bitar. Koka rotfrukterna mjuka i smöret under lock, ca 10 min. Mixa slätt med mixerstav. Späd med vattnet till lagom konsistens. Tillsätt citronsaft och salt.

3. Sallad: Bryt broccolin i små buketter, skär stammen i tunna skivor. Skrapa ­morötterna eller skala stora morötter och skär dem i stavar. Skala och skär löken i ringar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

4. Koka broccoli och morötter mjuka i saltat vatten. Sila bort vattnet och blanda grönsakerna med lökringar, rädisor och olja.

5. Värm morotscrèmen. Ta kycklingen ur formen och skär i skivor. Bryn smöret och häll i formen. Tillsätt vattnet och vispa ihop till en sky. Lägg kyckling och broccolisallad på tallrikar. Klicka morotscrèmen vid sidan om och ös över skyn. Garnera med dillkvistar och servera.

Recept från