Timjanstekt fläskkotlett med svamp och sötpotatisstomp

King solo-vitlöken karamelliseras fint i stekpannan. Den får inte bli bränd, bara lätt gyllenbrun.

1. Gnid in köttet med timjan, 1 tsk salt samt peppar. Skala och skär söt­potatisen i bitar. Koka den mjuk.
2. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i 1 msk olja. Strö på 1/2 tsk salt. Ställ åt sidan.
3. Fräs vitlöken på medelvärme i
1 msk olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan.
4. Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräs.
5. Stek köttet i 1 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med svamp, sötpotatisstomp och sallad.

Ca 320 kcal per portion
14 g fett 30 g protein
14 g kolhydrater

Recept från