En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklingfärs
3 salladslökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk ingefära färsk finriven
1 msk lime pressad
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
3 msk sesamfrö
2 msk rapsolja

Tillbehör:

sweet chili-sås
grönsallad

1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad.