Den här rätten kan ätas ljummen eller kall och passar bra att göra i förväg.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklingfiléer (4 st)
3 msk grön currypasta på burk
0,75 dl ljus soja
250 g risnudlar
1 knippa rädisor
1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 knippa koriander
2 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Blanda kycklingfiléer med hälften av currypastan. Blanda resten av currypastan med soja i en skål.
2. Koka risnudlarna enligt förpackningens anvisning. Ansa och skiva rädisorna.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt.
4. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min per sida. Efterstek under lock ca 5 min tills innertemperaturen är 70º. Låt vila ca 10 min och skär i skivor.
5. Blanda nudlarna med 1 msk olja, rädisor, chili och koriadern. Salta och peppra.
6. Fördela nudlarna i skålar. Servera med kyckling och sås.

Ca 460 kcal per portion, 10 g fett, 36 g protein, 56 g kolhydrater