För 2 personer

Ingredienser

200 g räkor med skal
100 g champinjoner färska
0,5 msk currypasta röd
1 tsk röd spansk pepparfrukt finhackad
1 vitlök klyfta, hackad
0,5 msk olja
4 dl vatten
1 msk thai kycklingfond (bong)
200 ml kokosmjölk light
75 g äggnudlar
150 g wokgrönsaker djupfrysta grovstrimlade
0,5 lime rivet skal
0,5 msk limesaft pressad
2 krm salt
2 msk persilja hackad

Thaisoppa med räkor och svamp

 

1. Skala räkorna men låt den nedersta delen av skalet vara kvar på thaivis. Skölj och skiva svampen.
2. Fräs upp currypasta med finhackad pepparfrukt och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vatten, fond och kokosmjölk och koka upp.
3. Lägg ner nudlar, svamp och wokgrönsaker. Låt soppan sjuda 3 min. Smaka av med lime och salt. Dra av soppan från värmen och låt den stå och dra 1 min. Strö över räkor och persilja.

Fler recept med: Asiatiskt, Skaldjur, Smalt, Soppa, Thailändskt