Köp gärna rostbiffen färdig, koka nudlar och gör sås i förväg. Förbered ingredienserna till salladen och lägg dem i grupper så att de inte blandas. Blanda alltsammans precis före serveringen.

För 2 person(er)

Ingredienser

Sås:

2 msk lätt sojasås eller japansk soja
2 msk limesaft färskpressad
0,5 msk fisksås
1 msk hoisinsås

Sallad:

125 g nudlar
100 g gurka 1 bit
0,25 röd lök
4 salladslökar
0,5 spansk pepparfrukt mild
200 g rostbiff i tunna skivor
40 g babyspenat påse

Garnering:

0,5 dl korianderblad färska

1. Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
2. Sallad:Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna.
3. Skala och finstrimla gurka och rödlök. Ansa och skiva salladslökarna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
4.Blanda rostbiffskivorna med gurka, rödlök, salladslök, pepparfrukt och spenat. Lägg det på en bädd av nudlar. Ringla såsen över och garnera med korianderblad.

Ca 445 kcal per person,
varav 6 g fett,
kolhydrater 64 g,
protein 33 g.