I annonssamarbete med SANTA MARIA

Paneng Nua är en svensk klassiker på thailändskt vis, fylld av härliga smaker av kokos, röda chilifrukter och jordnötter. Servera tillsammans med ris eller äggnudlar och garnera den färdiga rätten med färsk thaibasilika.

För 4

Ingredienser

Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

500 g nötfärs
1 dl vetemjöl
3 msk matolja
1 burk (400 ml) Santa Maria Coconut Milk
2 msk Santa Maria Red Curry Paste
2 msk jordnötter hackade (spar till garnering)
1 msk socker
1 msk Santa Maria Fish Sauce

Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

1. Forma färsen till små runda bollar, 2.5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper.

3. Häll i kokosmjölk, red curry paste, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp.

4. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.

5. Garnera med Santa Maria färsk Thai Basilika och jordnötter.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt