Snabb thaimat hemma. Thailändsk soppa med kokosmjölk och kyckling som smakar som i Thailand. Pak soi kan bytas ut mot spenat eller mangold.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 pepparfrukter röda spanska
1 paprika röd
5 salladslökar
2 msk sesamolja
0,5 tsk salt
6 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk eller lätt kokosmjölk (á 400 ml)
4 pak soi små
3 msk fisksås
12 ärtskott
1 msk korianderblad

Tillbehör

4 limeklyftor

Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk

 

1. Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.
2. Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.
3. Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.
4. Ta grytan från värmen. Blanda i grovhackade ärtskott och korianderblad.
5. Servera soppan med limeklyftor.