Recept på thailändsk biffsallad. En krispig och fräsch sallad som är full av saftiga och törstsläckande grönsaker och härlig hetta från chilin. Inte bara god att äta, utan även vacker att se på. Det är koriander, mynta, chili och den för Thailand typiska fisksåsen som ger salladen dess karaktär.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g sockerärter
1 rödlök
1 röd paprika
1 gurka
0,5 dl koriander
0,5 dl mynta
250 g grillad rostbiff i tunna skivor

Sås

2 msk fisksås
2 msk limesaft pressad
2 msk vatten
1 msk strösocker
1 tsk röd spansk pepparfrukt finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad

Thailändsk biffsallad – gör så här:

  1. Koka upp vatten och lägg i sockerärterna, låt stå i 1 minut, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skala rödlöken. Dela och kärna ur paprikan.
  2. Strimla alla grönsaker och grovhacka örterna, blanda allting i en skål.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, rör tills sockret smält och slå den över grönsaksblandningen.
  4. Strimla rostbiffen och vänd ner med de övriga ingredienserna till salladen.

Till det här receptet har vår matredaktör Malin använt färdiggrillad rostbiff, men det går även bra att steka biff och skära i tunna skivor.