I annonssamarbete med GOGREEN

En fantastiskt god gurksallad med ingefära, mynta, fisksås, lime och chili till din thailändska middag. Servera den tillsammans med en Thai Chicken Curry!

För 4 portioner

Ingredienser

1 gurka strimlad
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
6 cm färsk ingefära
2 kvistar mynta
2 lime
2 msk olja
1 tsk thailändsk fisksås (alt. ljus soja)
1 krm strösocker
1-2 röd chili
salt och peppar

10 min

Thaigurksallad med ingefära, mynta och lime

1. Börja med att strimla gurkan.

2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Tärna rödlöken och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj och torka av myntabladen och strimla dem.

3. Lägg i gurkan i en bunke och strö över rödlöken, myntan och ingefäran.

4. Pressa limefrukterna. Blanda limesaften med olja och fisksås och vispa ihop.

5. Rör ner vitlöken i dressingen och krydda med socker, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen.

6. Ansa och kärna ur chilin, skär den i fina strimlor och strö över salladen. Servera!

Fler recept med: GoGreen, Thailändskt