Vill man få extra vardagsfestligt kan man strö räkor över grytan.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g karré
1 msk kinesisk soja
1 msk currypasta grön
1 msk olja
1 tsk salt
200 g sockerärter

Sås

400 ml kokosmjölk
2 msk köttfond koncentrerad
2 msk köttfond koncentrerad
0,5 dl chilisås het, av ketchuptyp
1 lime rivet skal
1 msk currypasta grön
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk kinesisk soja
2 tsk potatismjöl

Garnering

2 msk kokosflingor
300 g räkor skalade

Tillbehör

nudlar

1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja och currypasta.
Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta.
2. Tillsätt samtliga ingredienser till såsen och låt allt koka upp under omrörning.
3. Lägg ner sockerärterna och hetta upp.
4. Strö över kokosflingor och räkor. Servera med nudlar.