Recept på texmexsoppa med grönsaker och bönor. Mosa gärna hälften av bönorna så att soppan får lite tjockare konsistens. Variera genom att servera soppan med en klick pesto.

För 4 -6 pers

Ingredienser

2 ökar gula
1 paprika liten röd
400 g zucchini
2 korvar kryddstarka
2 msk olivolja
2 tsk tacokrydda
1 hönsbuljongtärning
1,5 l vatten
200 g sötpotatis
1,5 tsk salt
2 bönor burkar (à 400 g), vita
1 dl persilja hackad

Tillbehör

1 bröd gott

30 min

Texmexsoppa med grönsaker och bönor – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och riv zucchinin grovt. Tärna korven.
  2. Fräs löken mjuk i oljan 3–5 min. Tillsätt korven, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt paprika, zucchini och krydda. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 2–3 min. Späd med ca 2/3 av vattnet och koka upp soppan under omrörning.
  3. Tillsätt skalad och fintärnad potatis. Koka soppan på svag värme under lock ca 15 min. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Spola bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll dem i soppan. Koka upp.
  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.