Recept på texmexbönor med enkel guacamole. Perfekt vardagsmys med texmexinspirerad smak.

För 4 pers

Ingredienser

Texmexbönor med enkel guacamole

4 kvisttomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
600 g potatis
2 msk + 1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 påse texmex-fajitaskrydda (30 g)
3 dl vatten
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
1 tsk salt

30 min

Texmexbönor med enkel guacamole — gör så här:

  1. Grovhacka tomaterna. Skala löken. Skär hälften i ringar till garnering och hacka resten. Skala och hacka vitlöken. Skala och tärna potatisen. Stek potatisen mjuk och guldgul i 2 msk olja 10–15 min. Ta upp den på en tallrik.
  2. Fräs hackad lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Blanda i tomatpurén och de hackade tomaterna. Fräs ca 2 min. Blanda i kryddan. Späd med vattnet och koka upp såsen under omrörning. Spola av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan och koka ca 5 min. Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt.
  3. Garnera grytan med de sparade lökringarna och servera med guacamole.

VIDEO: Så gör du äkta guacamole