Texmexbönor med enkel guacamole

Vardagsmys med texmexinspirerad smak.

30 min

1. Grovhacka tomaterna. Skala löken. Skär hälften i ringar till garnering och hacka resten. Skala och hacka vitlöken. Skala och tärna potatisen. Stek potatisen mjuk och guldgul i 2 msk olja 10–15 min. Ta upp den på en tallrik.

2. Fräs hackad lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Blanda i tomatpurén och de hackade tomaterna. Fräs ca 2 min. Blanda i kryddan. Späd med vattnet och koka upp såsen under omrörning. Spola av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan och koka ca 5 min. Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt.

3. Guacamole: Finhacka tomaterna. Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet med en gaffel. Blanda avokado, tomater och koriander. Tillsätt vinäger, salt och peppar.

4. Garnera grytan med de sparade lökringarna och servera med guacamole.

Recept från