Tacokryddan kan variera i sälta beroende på sort, så smaka av den först så det inte blir för salt. Det är gott att stänka lite tabasco över ägg och bönor vid servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
4 tomater
2 msk olivolja
2 burkar bönor i tomatsås t ex Heinz (à 400g)
2 msk tacokrydda
4 ägg
3 msk persilja hackad
50 g tortillachips

1. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar.
2. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Fräs löken ca 3 min. Blanda i tomater, bönor och krydda. Koka på svag värme ca 5 min.
3. Gör fördjupningar i bön- och tomatröran och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek äggen på svag värme under lock ca 5 min. Strö persiljan över.
4. Servera med tortillachips.

 

Ca 390 kcal per portion: 19 g fett • 19 g protein • 35 g kolhydrater

Fler recept med: Näringsberäknat, Smalt, Vegetariskt