Terrinen är smaksatt med vinäger och cidervinägersenap som ger den en god, lätt syrlig smak. Cidervinägersenap är en grovkornig fransk senap.

För 10 - 12 person(er)

Ingredienser

Till kokningen

2 kg fläsklägg rimmad
4 morötter
2 persiljerötter
2 gula lökar
6 selleristjälkar
3 lagerblad
9 kryddnejlikor hela
1 msk kummin hel
12 enbär
15 kryddpepparkorn
0,5 msk vitpepparkorn
1 dl vitvinsvinäger

Till syltan

2 morötter
8 gelatinblad
7 dl buljong silad
2 msk vit balsamvinäger
1,5 tsk salt
3 msk cidervinägersenap eller annan grov senap, t ex skånsk
0,5 dl bladpersilja strimlad

1. Skölj och lägg fläskläggen i en stor gryta. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl.
2. Skala och skär morötter,  persiljerötter och lök i små tärningar. Skär sellerin i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och tillsätt kryddor och vitvinsvinäger. Låt läggen sjuda under lock tills den är riktigt mör, ca 3 timmar.
3. Ta upp köttet och låt det svalna. Ta bort ben, svål och fett och skär köttet i bitar. Sila buljongen.
4. Syltan: Skala och fintärna morötterna. Koka dem mjuka, ca 5 min, i lite av buljongen. Låt rinna av.
5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp 7 dl av buljongen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma buljongen. Tillsätt köttet, morötter, och balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner persiljan.
6. Klä en avlång form, ca 1 1/2  liter, invändigt med plastfolie. Häll köttblandningen i formen och ställ den i kylen för att stelna, ca 12 timmar.