Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad

Recept på teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Om du inte hittar pak choi så byt ut den mot mangold eller salladskål.

30 minuter

Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad

 

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta bort eventuella ben från laxen. Lägg den i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar. Häll över 1/2 dl teriyakimarinad.
  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Skölj och skär pak choi i grova bitar. Halvera eventuellt potatisen om den är stor.
  5. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och stek den till fin färg. Tillsätt pak choi på slutet och fräs hastigt, det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar. Strö på 1 tsk salt.
  6. Servera den varma salladen till laxen med 1/2 dl teriyakimarinad och limeskivor.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets favoriter:
Ugnsformar till alla dina pajer och gratänger finner du här!

Recept från