Teriyakilax med katrinplommon och citruskål

Plommon och teriyakisås passar perfekt ihop med citrussallad.

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Sätt ugnen på 200°. Lägg katrinplommonen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Halvera katrinplommonen och strö dem över  fisken. Häll över marinaden och krydda med peppar.
3. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara all saft. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar. Blanda kål, apelsinklyftor och pumpakärnor och häll över dressingen.
5. Servera laxen med katrinplommon och sky, ris och kål.

Ca 620 kcal per portion, 22 g fett, 33 g protein, 70 g kolhydrater.

Recept från