Rödbetor och ingefära är en annorlunda kombo som är riktigt god.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl basmatiris
4 bitar torskfilé (á 150 g, MSC märkt) eller annan vit fisk, t ex sej eller hoki
2 krm salt
1/2 dl teriyakisås

Rödbetor

500 g små färska rödbetor
2 msk balsamvinäger
2 msk rapsolja
1 msk färskriven ingefära
1/2 tsk salt

20 min + 15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 150°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Rödbetor: Skrubba och koka rödbetorna mjuka i vatten i en gryta. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor. Blanda dem med vinäger, olja, ingefära och salt.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.
4. Pensla teriyakisås på fisken. Servera med rödbetor, ris och sallad.

Fler recept med: Övrigt